karnevál

Olvasókörök Szövetsége – Nyári találkozó
Debrecen, 2023. augusztus 19-20-21.

„Debrecenbe, nem csak „kéne menni”, ahogy a dal mondja, hanem a kultúra városába visszatérőnek kell lenni!”

Sok szeretettel várlak benneteket! Gyertek, hogy együtt lehessünk, beszélgessünk, nevessünk!

A háromnapos rendezvény programja a következő:

2023. augusztus 19.:

Megérkezés, szálláshely elfoglalása 11-13 óra között.
Szálláshely címe: Debrecen Gulyás Pál Kollégium, Debrecen, Sumen utca 3. szám. Elhelyezés 2-3 ágyas szobákban.

14 órától 16:30-ig
Debrecen Város nevezetességeinek megtekintése, idegenvezetővel. Villamossal kimegyünk a Nagyerdőre és ott az Egyetemi városrészt, Nagyerdőt és nevezetességeit kívánjuk megtekinteni. Villamossal visszautazás a szálláshelyre

18 órától 23 óráig
Műsoros Gála vacsora, mely során Egyesületünk felkérésére a Főnix Néptánc Együttes kedveskedik műsorával a vendégeknek. Ezt követően beszélgetés, ismerkedés.

2023. augusztus 20.:

6:30-tól reggeli hidegcsomag átvétele a szálláshelyen, majd 7:00 órakor indulás gyalog a Rózsa utcai lelátóhoz a Virágkarnevál megtekintés helyszínére.

A karneváli felvonulási menetet követően ebéd kb. 13-14 óra között, a szálláshelyen, (ahova gyalogosan megyünk vissza, majd az ebédet követően villamossal közlekedünk)
Az ebédet követően A Nagyerdőn Virágkocsi Korzó és Oldtimer Show megtekintése. A rendezvényre 2023 augusztus 20-án vasárnap kerül sor az Északi rendezvénytéren 14:00 és 20:30 között. A virágkocsik mellett természetesen old timereket, régi autókat, motorokat és kerékpárokat csodálhatunk meg zenés és táncos produkciók kíséretében.

Ezután „szabad foglalkozás” mindenki számára. Étkezési lehetőség a Nagyerdőn a Békás-tónál. Megrendezésre kerül minden évben a Sör Fesztivál, sok enni és innivaló finomsággal. Van lehetőség ingyenesen megtekinteni a Stadion Keleti oldalánál a szökőkút vízfüggönyére vetített Ködszínház előadását, mely 20 órától 23 óráig óránként látható. Érkezés szabadon a szálláshelyre.

2023. augusztus 21.:

7:30-8:30 óráig reggeli a szálláshelyen. Szállás elhagyási reggel 9:00 óráig. Azt követően indulás a Kerekes telepi Fürdőbe az előző napi fáradalmak enyhítése céljából. Az ebéd 12:00 órától létszámunktól függően szakaszosan a fürdő területén a Kerekes Étteremben. Ezt követően a résztvevők indulnak haza a kultúra városából, maradandó élményekkel.

Matkó Mária vendéglátó, szervező

Debreceni virágkarnevál
Megszakítás