Az Olvasókörök Szövetsége minden évben 3 országos találkozót szervez, rendszerint tavasszal, nyáron és ősszel. Az idei tavaszi találkozónak Budapest ad otthont.

Az Olvasókörök Szövetségének tagjai az általuk legfontosabbnak, legkedvesebbnek, legnagyobb hatásúnak, leg-legebbnek érzett könyvek ajánlóját küldik el a budapesti szervezők részére. A beérkezett ajánlásokból a FSZEK honlapjára virtuális kiállítás formájában kerülnek ki az ajánlók és a hozzájuk kapcsolt könyvek Könyvet a Könyvfővárosnak címmel.

A találkozó nyitónapján Könyvtárak – olvasókörök – közös célok címmel konferenciára kerül sor.

A konferencián előadást tart Dr. Gazda István tudománytörténész Olvasókörök hazánkban címmel, valamint Barátné Prof. Dr. Hajdu Ágnes tanszékvezető egyetemi tanár, az MKE elnöke Olvasókörök a 21. században címmel. A konferencia részeként Élet az olvasókörben címmel kerekasztal beszélgetésre is sor kerül, mely az olvasókörök tapasztalatairól, sajátosságairól szól majd. A beszélgetésen Hódmezővásárhely, Hajdúszoboszló, Mohács, Nagykanizsa, Balmazújváros, Debrecen, Nyíregyháza, Lippa (Románia), Pélmonostor, Kórógy (Horvátország) Szabadkai Népkör, Zombor (Szerbia), Püspökladány, Kisújszállás, Mártély, Székkutas, Budapest olvasókörök képviselői vesznek részt. A beszélgetést Dr. Szóró Ilona, az Olvasókörök Szövetsége alelnöke és Haszonné Kiss Katalin a Kölcsey Ferenc Olvasókör alelnöke vezeti.

A program iránt érdeklődőket szeretettel várjuk az eseményen 2023. április 21-én, (pénteken) 16:30-kor.

Helyszín: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár – Wenckheim-palota Fogadó terme (1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.)

A részvétel ingyenes, de a férőhelyek száma limitált, így regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az olvasokorok@gmail.com e-mail címen lehet.

A regisztráció határideje: VÁLTOZOTT április 13. 10 óra

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

https://www.budapestkonyvfovaros.hu/esemeny/Konyvet_a_Konyvfovarosnak

Megszakítás